Roundcube webmail

Op al onze shared mailoplossingen bieden we Roundcube als webmail applicatie aan. Je kunt webmail bereiken via https://webmail.uwdomein.nl
(uw domein vervangen door eigen domein)

In deze handleiding bespreken we de volgende instellingen:

• Identiteit instellen
  • Mappen toevoegen
  • Archiveren
  • Antwoorden boven het oorspronkelijke bericht

Identiteit instellen: handtekening en naam

Door een identiteit in te stellen kun je jouw eigen naam als afzender laten verschijnen, en een handtekening onder je berichten toevoegen.

Je klikt rechtsboven op ‘Instellingen’, vervolgens op ‘Identiteiten’ en dan klik je jouw huidige e-mailadres aan.

Wanneer je tevreden bent klik je op ‘Opslaan’.

Mappen toevoegen

Om mappen toe te voegen klik je op ‘Instellingen’, vervolgens op ‘Mappen’, en dan op het plusje onderin.

Kies een naam, en eventueel een map waarin de nieuwe map moet komen. Klik als je klaar bent op ‘Opslaan’.

Archiveren

Om de archiveer-functie van Roundcube te gebruiken, zorg je er eerst voor dat je een map aanmaakt die als archief dient. Wanneer je die hebt, klik je rechtsboven op ‘Instellingen’, vervolgens op ‘Speciale mappen’. Hier kies je bij de optie ‘Archief’ de map die je zojuist aangemaakt hebt. Klik op ‘Opslaan’ wanneer je klaar bent.

Er zal in Roundcube nu een knop nieuwe verschijnen genaamd ‘Archief’. Hiermee kun je geselecteerde berichten gemakkelijk naar je archief verplaatsen.

Antwoorden boven het oorspronkelijke bericht

In Roundcube staat standaard ingesteld dat, wanneer je een bericht beantwoordt, het oorspronkelijke bericht bovenaan komt te staan. Om dit te voorkomen, en dus ervoor te zorgen dat het het oorspronkelijke bericht onderaan komt te staan, doe je het volgende:

Je klikt rechtsboven op ‘Instellingen’, en vervolgens op ‘Berichten opstellen’. Hier zorg je ervoor dat ‘Bij antwoorden’ op ‘begin bericht boven het origineel’ staat.

Klik vervolgens op ‘Opslaan’