3w Media is Google Shopping specialist

Geplaatst: 24 april 2018

Onlangs kregen we van Google de specialisatie voor Google Shopping toegewezen. Een kwalificatie waar we uiteraard erg blij mee zijn. De afgelopen periode hebben we voor diverse klanten Google Shopping campagnes uit mogen zetten waarmee mooie resultaten zijn behaald. Met de specialisatie in Google Shopping is dit ook door Google gewaardeerd.

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is de prijsvergelijker van Google. Bij zoekopdrachten verschijnt bovenaan of aan de rechterkant van de Google resultatenpagina  een rijtje met producten die direct overeenkomen met je zoekopdracht. Zeker wanneer je een fysiek product zoekt, verschijnen er vaak Google Shopping advertenties. De codekrakers van 3w Media hebben een maatwerk koppeling gemaakt waarmee elke nacht het actuele aanbod van een webshop wordt ingeladen in een product feed. Deze product feed vormt de basis voor de Google Shopping advertenties.

In een Google Shopping advertentie verschijnt een afbeelding van het product, de naam van het product, de prijs en een status. Wij hebben de koppeling in onze webshop zo gebouwd dat per product geselecteerd kan worden of dit product in Google Shopping moet worden opgenomen. Dit betekent dat niet standaard het hele assortiment naar Google Shopping gaat, maar je als webshopeigenaar hierover zelf controle houdt. Wel zo prettig, want je wilt niet elk product naar Google Shopping laten gaan en in de 3w Media webshop is dit heel eenvoudig te realiseren.

Google Shopping Partner

Google Shopping specialisatie

Dankzij onze Google Shopping specialisatie weet je zeker dat je Google Shopping advertenties bij de marketinghelden van 3w Media in goede handen zijn. Zodra de feed is gemaakt, voegen we deze toe aan het Google Merchant Center. Vervolgens kunnen we de advertenties in Google Shopping aanmaken. Uiteraard beheren we de advertenties actief om optimaal gebruik te maken van jouw budget. We zeggen graag dat we met het budget van onze klanten omgaan alsof het ons eigen geld is. Dit betekent dat we altijd doelstellingen maken die we ook nauwlettend in de gaten houden en continu optimaliseren.

Ben je benieuwd wat Google Shopping voor jouw webshop kan betekenen? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. 

Neem contact op

Onze vrienden