Adverteren op Facebook

Geplaatst: 31 maart 2019

Steeds vaker lijkt het alsof ondernemers twijfelen over het adverteren op Facebook. Alhoewel Facebook minder groeit en minder actieve gebruikers heeft dan voorgaande jaren, is het adverteren op Facebook nog altijd effectief. Wij leggen uit waarom adverteren op Facebook nog altijd een goed idee is.

Goed voor het imago

Een goed opgestelde Facebookadvertentie levert bijna altijd veel weergaven op en kan ook zeker voor conversies zorgen. Ook wanneer er niet op de advertentie wordt geklikt door iemand, onthoudt de Facebookgebruiker toch sneller het merk en de advertentie. Hierdoor is een advertentie altijd goed voor het imago van een organisatie. On top of mind blijven, noemen wij dat ook wel...

Weinig investeren

Facebookadvertenties hoeven helemaal niet duur te zijn. Voor een klein bedrag kan je al heel specifiek een bepaalde groep bereiken. Daarnaast kan je op elk moment een advertentie stop zetten of opschalen qua budget bij een goedlopende advertentie. Hierdoor haal je het optimale uit je advertentie.

Duidelijke resultaten

Facebook geeft de adverteerders een duidelijk overzicht van de resultaten van de advertenties. Geef de advertenties even de tijd om goed te lopen, maar houd wel de resultaten goed bij. Hiermee kan je de advertentie optimaliseren door tijdig de advertentie of de investering aan te passen. De zichtbare resultaten op Facebook geven aan hoeveel weergaven, bereik, conversies, klikken en kosten er zijn.

Specifiek adverteren

Een groot voordeel van adverteren op Facebook is het specifiek adverteren. Facebookadvertenties kan je laten vertonen aan een specifieke groep. Je kan een doelgroep samenstellen op beroep, hobby’s, interesses, demografische gegevens, taal en meer. Hierdoor kan je de advertentie helemaal aanpassen op jouw doelgroep.

Adverteren op Facebook

Groot bereik

Nog altijd is Facebook één van de grootste Social Media platformen. Iedere dag zijn er miljoenen Nederlanders actief. Facebook heeft het meeste bereik én vele mogelijkheden tot adverteren. Hierdoor is het een perfect platform voor advertenties.

Wil je beginnen met adverteren op Facebook of jouw advertenties optimaliseren? Wij helpen je hier graag bij, meer over onze online werkzaamheden!

Laat je informeren

Onze vrienden