De nieuwe functie van Instagram: Instagram Television

Geplaatst: 26 juni 2018

Op 20 juni heeft Instagram een nieuwe functie gelanceerd: Instagram Television (Instagram Televisie), ofwel IGTV. Dit videoplatform biedt ontzettend veel mogelijkheden voor jouw bedrijf. Via Instagram Television kan je lange verticale filmpjes delen met je volgers of potentiële volgers.

Instagram Television neemt het op tegen Youtube

Het nieuwe videoplatform van Instagram is eigenlijk een soort Youtube. Een platform waar je video’s kunt bekijken. Het aantal bezoekers van Youtube is gedaald vanwege het aantal mobiel gebruikers. Hier heeft Instagram slim op ingespeeld. Instagram heeft het traditionele televisie kijken eigenlijk in een modern jasje gedaan. Op IGTV kan je verticale video’s zien en dit is natuurlijk handig op je mobiel. Daarnaast zijn er nog geen advertenties waardoor het voor IGTV gebruikers erg fijn is om video’s te kijken in vergelijking met de vele advertenties van Youtube.

Je video’s delen op Instagram

Iedereen die Instagram gebruikt kan een eigen IGTV kanaal beginnen en hier video’s op delen met volgers. De video’s kunnen maar liefst 10 minuten tot een uur duren, afhankelijk van de grootte van je account. Uiteindelijk wil Instagram dat er helemaal geen tijdslimiet op zit. Doordat Instagram ook al Instagram Stories heeft, zijn de gebruikers van Instagram gewend om verticale video’s op te nemen en is de stap naar IGTV veel minder groot. Je kan ook nog steeds op video’s reageren en liken.

Wat is Instagram Television?

Op IGTV kan je een eigen kanaal aanmaken. Wanneer je Instagram Television opent, begint er meteen een video af te spelen. Wanneer je naar links veegt, komt er weer een nieuwe video. Je kan ook video’s afspelen die je interessant vindt door te zoeken in verschillende categorieën. De video’s die je te zien krijgt op Instagram Television zijn afhankelijk van je interesses en de mensen die je volgt. Daarnaast kan je populaire video’s zien. Dit zijn vaak video’s van bekende mensen en influencers. De video’s kan je ook naar je vrienden toesturen. Meer uitleg over IGTV lees je hier.

Creëer creatieve content voor jouw doelgroep

Met de nieuwe functie van Instagram kan je veel creatieve content delen. Een kijkje achter de schermen van je bedrijf, een introductie van je product of leuke informatie over jouw product of service delen. Het delen van video’s zal steeds populairder worden en het is voor ieder bedrijf goed om hier vroeg mee te beginnen. De verticale video’s op IGTV is een goed platform op jouw video’s te delen met je doelgroep. Hier kan je samenwerken met influencers, content delen en je doelgroep aanspreken.

Begin direct met Instagram Television

Wees er vroeg bij! Hoe eerder je begint met het delen van creatieve content met jouw doelgroep, hoe meer je opvalt. 3w Media informeert en adviseert je graag over het gebruik van Instagram Television voor jouw merk!

Contact

Onze vrienden