Heb ik een nieuwe website nodig?

Geplaatst: 14 mei 2019

De eerste indruk telt, dit geldt op heel wat momenten in ons leven. Van een sollicitatiegesprek tot een eerste date, maar ook digitaal is dit uiteraard van toepassing. De eerste indruk die jouw website uitstraalt is het visitekaartje van je bedrijf en kan daarmee echt het verschil maken of een bezoeker daadwerkelijk klant wordt of niet. Stijl, content, gebruiksvriendelijkheid... het zijn maar enkele van de punten die van belang zijn.

Hoe weet je dat het tijd is voor een vernieuwing van je website?

Je website is te langzaam

Wie herkent dit niet? Je gaat naar een website en het duurt een aantal seconden tot deze laadt. Als de laadtijd van jouw website te traag is, kan dit ervoor zorgen dat mensen vroegtijdig afhaken. Er zijn diverse tools waarmee je de laadtijd kunt testen, zoals Pagespeed Insights van Google.

Je website is niet mobielvriendelijk

Webdesign alleen voor de desktop is niet meer van deze tijd. Wie geen mobielvriendelijke website heeft, mist een belangrijk aandeel in het verkeer. Responsive webdesign is tegenwoordig onmisbaar.

Je kunt je website niet zelf beheren

Bedrijven veranderen en websites moeten daarin meegaan. De content op je website zelf beheren geeft je een stuk flexibiliteit dat belangrijk is om bezoekers telkens van relevante informatie te voorzien. Heb je bijvoorbeeld een tijdelijke actie, wijzigen de openingstijden van je bedrijf of is er een nieuwe medewerker? Het is onhandig en kostbaar om elke wijziging aan je website door een webdesignbureau te laten uitvoeren. Via een CMS (Content Management Systeem) kun je zelf de tekst en afbeeldingen op je website beheren.

Je website is verouderd

De trends in webdesign veranderen continu, maar ook de technieken waarmee websites worden gebouwd veranderen. Enkele jaren geleden zagen websites er vaak totaal anders uit dan anno 2019. Kleurgebruik, structuur en lettertypes zijn compleet anders en bezoekers verwachten ook websites die voldoen aan deze normen. 

Onderstaand voorbeeld laat de website van Apple zien in 1997 vergeleken met de website in 2019. In iets meer dan 10 jaar tijd is het design compleet onherkenbaar.

Heb ik een nieuwe website nodig?

Voor meer voorbeelden is het leuk om dit artikel op JustInMind eens te bekijken.

Je website verschijnt niet goed in zoekresultaten

Er zijn veel verschillende factoren van invloed op je positie in de zoekresultaten van Google. Verouderde technieken op je website kunnen ervoor zorgen dat je een minder hoge positie behaalt. 

Je bedrijf heeft behoefte aan meer functionaliteit

Als je website al wat jaartjes oud is, is de kans groot dat je bedrijf in die tijd is gegroeid en dat er andere functionaliteit nodig is om je bedrijf online nog voldoende te vertegenwoordigen. Je bent misschien begonnen met een eenvoudige informatieve site, maar inmiddels is het juist handig dat klanten allerlei acties op je website kunnen uitvoeren zoals een informatieaanvraag doen, een product bestellen of een vakantie boeken. 

 

Hoe 3w Media kan helpen

Natuurlijk zouden we dit artikel niet schrijven zonder een oplossing voor je te hebben. Onze passie is namelijk het behalen van een optimaal online resultaat voor onze klanten. Dat begint met een website die technisch goed is gecodeerd door onze codekrakers. De creatievelingen van 3w Media zorgen er voor dat de website er ook visueel uitziet volgens de actuele trends en de marketinghelden gaan aan de slag met vindbaarheid en conversieoptimalisatie.

We verdiepen ons in je bedrijf en doelgroep. Dit vinden we belangrijk omdat elk bedrijf uniek is en dit online een verschil maakt. Mogen we ook voor jou aan de slag?

Stel jij jezelf soms de vraag: Heb ik een nieuwe website nodig? Wij helpen je graag met een eerlijk advies. Want soms is een nieuwe website helemaal niet direct nodig en zijn enkele kleine aanpassingen in het design al voldoende. Gaan we wel voor een compleet vernieuwde website omdat er bijvoorbeeld ook nieuwe functionaliteit nodig is? Dan kun je bij 3w Media rekenen op een team van professionele specialisten die voor jou aan de slag gaan voor een optimaal resultaat. Bij onze eerder gerealiseerde projecten zie je dit ook terug.

Heb je interesse in een vrijblijvend advies? Neem dan contact met ons op. 

 

Onze vrienden