Jouw producten tussen Google Shopping

Geplaatst: 16 april 2019

Google Shopping is een goed kanaal om jouw producten te promoten. De producten worden vaak bovenaan de pagina weergegeven in Google. Hierdoor worden jouw producten goed uitgelicht. We vertellen je graag meer over Google Shopping.

Wat is Google Shopping?

Het advertentiekanaal van Google Shopping is voor veel retailers een uitstekend advertentiekanaal. Hierop worden alle producten uitgelicht met een afbeelding van het product en een prijs. Klanten hebben hierdoor een soort online warenhuis met producten uit verschillende webshops die direct worden vertoond als resultaat in Google. Het staat vaak bovenaan in de resultaten of rechts bovenaan. Daarnaast kan je ook in Shopping zelf zoeken waarbij je ook producten kunt filteren. Klanten kunnen door Google Shopping gemakkelijk producten vergelijken en vinden waarnaar ze op zoek zijn.

Hoe kan je adverteren op Google Shopping?

Adverteren op Google Shopping is niet ingewikkeld, maar je moet wel een aantal stappen zetten. Vervolgens moet je de producten goed in de gaten houden en de resultaten volgen. Adverteren op Google Shopping kan met Google Merchant Center en Google Ads. Je hebt het volgende nodig:

  • Een goede ecommerce website met hierop duidelijke informatie over de prijs, levering en beschikbaarheid. Daarnaast moet de website ook mobielvriendelijk zijn.
  • Een datafeed met informatie over het product op Google Merchant Center.
  • Een account op Google Ads.

Waarom je producten op Google Shopping?

Heb jij een webshop en wil je jouw producten op Google Shopping? Dit is zeker een goed idee wanneer je een uniek product verkoopt of goedkoper bent dan je concurrenten. Dit komt doordat jouw producten direct worden getoond met de prijs erbij. Prijsvechters verkopen dan ook veel producten via Google Shopping of halen potentiële klanten naar hun website.  

Google Shopping door ons laten instellen?

Bij 3w Media hebben we Google Shopping specialisten in het team. We hebben kwalificaties voor het instaleren en uitvoeren van Google Shopping. Door deze specialisten zijn wij in staat om jouw producten op Google Shopping te promoten met het beste resultaat.

Meer weten?

Onze vrienden