Linkbuilding tips

Geplaatst: 25 juli 2019

Linkbuilding is het toevoegen van linkjes op je website die linken naar andere webpagina’s van jouw website (intern), maar ook naar andere websites (extern). Daarnaast is ook het toevoegen van linkjes op externe webpagina’s die verwijzen naar jouw website belangrijk. Deze interne linkjes zorgen er uiteindelijk voor dat je een hogere positie in de zoekmachines behaalt op bepaalde zoektermen. Linkbuilding kost veel tijd, maar kan ook veel opleveren voor je website. We geven 5 praktische Linkbuilding tips waar je direct mee aan de slag kunt!

Linkbuilding tips

Linkbuilding tips – direct aan de slag!

Linkbuilding zorgt dus voor hogere posities in de zoekmachines. Maar hoe komt dit dan? Met linkbuilding creëer je een bepaalde autoriteit. Wanneer er meer linkjes naar jouw website linken, gaat de zoekmachine ervanuit dat je relevante content op je website hebt voor andere. Hoe meer linkjes er naar jouw website gaan, hoe hoger jouw websitepositie in de zoekmachines komt.

Linkbuildingtip 1: zorg ervoor dat je alleen op relevante webpagina’s linkjes hebt

Veel mensen denken: hoe meer externe linkjes, hoe beter. De hoeveelheid is erg belangrijk, maar de kwaliteit van de linkjes is nog belangrijker. Vaak worden linkjes gekocht of verwisseld met andere webpagina’s. Hierdoor komt jouw linkje echter vaak op een onveilige of niet relevante website te staan. Wanneer je op een goede webpagina of startpagina een linkje plaatst, lijkt jouw content van veel hogere kwaliteit.

Linkbuildingtip 2: reageer op vragen van (potentiële) klanten met linkjes

Op veel verschillende forums stellen (potentiële) klanten vragen. Bijvoorbeeld de vraag: “Welke vakantiebestemmingen zijn leuk met kinderen?” Een kindvriendelijk vakantiepark kan hier dan op enthousiast op reageren met een linkje erbij.

Linkbuildingtip 3: reageer op blogs of vraag bloggers voor je te bloggen

Dagelijks worden er vele blogs geschreven over veel verschillende onderwerpen. Er zijn waarschijnlijk ook blogberichten geschreven of hele blogs over het onderwerp van je bedrijf. Hierop kan je dan reageren met je linkje. Daarnaast kan je ook aan bloggers vragen of ze eens iets over je willen schrijven.

Linkbuildingtip 4: linkjes via afbeeldingen

Op veel websites kan je afbeeldingen plaatsen. Bijvoorbeeld op websites waar je stockfoto’s kunt plaatsen. Hier kan je dan afbeeldingen plaatsen van jouw bedrijf met afbeeldingen. Of denk bijvoorbeeld aan Pinterest en Social Media waar je linkjes kan plaatsen. Vaak werken Infographics ook erg goed. Je maakt dan een afbeelding met hierin specifieke informatie over jouw product of dienst. Veel mensen zijn hiernaar op zoek en delen dit sneller.

Linkbuildingtip 5: plaats zelf linkjes op je website

Plaats op pagina’s met veel content een aantal interne linkjes. Daarnaast kan je op deze pagina’s ook goed linkjes plaatsen naar andere websites. Er zijn veel websites die niet van concurrenten zijn, maar wel relevante informatie delen voor jouw klanten. Deze linkjes zijn dan relevant voor je websitebezoekers en je creëert er zelf een betere zoektermpositie mee.

Linkbuilding biedt ongelooflijk veel mogelijkheden. Met bovenstaande tips kan je zelf direct aan de slag. Natuurlijk kunnen wij als marketing bureau dat ook voor je doen. Wij hebben een team van specialisten op het gebied van zoekmachinemarketing. Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op voor meer informatie!

Laat je informeren!

Onze vrienden