Openstaande vacature? Met Google for Jobs val je op!

Geplaatst: 03 september 2020

Google helpt ons bij veel facetten in ons leven en onlangs is hier een nieuwe mogelijkheid aan toegevoegd. Google for Jobs is sinds augustus 2020 in Nederland gelanceerd en biedt kansen als je openstaande vacatures hebt.

Ben je op zoek naar een nieuwe collega in jouw bedrijf? Geef jouw vacature dan een boost door deze te optimaliseren voor Google for Jobs. Dit vergroot de kans namelijk dat de vacature bij zoekopdrachten direct in Google zichtbaar is op een mooie prominente plek. Op dit moment (september 2020) vind je de vacatures in een duidelijk blok direct onder de Google Ads. Zie onderstaand voorbeeld:

Je ziet een top 3 met vacatures en daaronder de melding Nog 100+ vacatures. Als je daarop klikt, ga je naar de Google for Jobs omgeving met een lijst met alle vacatures. Bovenaan vind je nog een aantal filtermogelijkheden zoals de locatie, wanneer de vacature is geplaatst en de werkgever. Als werkzoekende heb je dus allerlei mogelijkheden om eenvoudig een passende vacature te vinden. Voor jou als werkgever is het belangrijk om goed naar boven te komen in deze resultaten. 

Hoe komt mijn vacature op Google for Jobs?

Google verzamelt zelf vacatures en scant daarvoor vacaturesites, maar ook bedrijfwebsites. Dit geldt voor eigen vacaturesites waar we al eerder over schreven, maar ook gewoon voor een pagina met vacatures op je website. Door een speciaal stukje code bij je vacatures, structured data genoemd, weet Google dat jij een vacature op je site hebt en wordt de kans groter dat je vacature in Google for Jobs wordt opgenomen.

Hoog in Google for Jobs

Structured data is de eerste vereiste om in Google for Jobs opgenomen te worden. Wil jij op een hoge plek in Google for Jobs staan, dan heb je meer nodig. Zeker aangezien je veelal moet concurreren met vacaturesites en uitzendbureaus is het enorm belangrijk hier aandacht aan te besteden. Aandacht voor je vacaturetekst is belangrijker dan ooit en je vacature heeft een aantal verplichte velden nodig.

Heb jij regelmatig vacatures op je website staan en wil je meer weten over Google for Jobs? Neem dan contact op met ons.

Ook wij hebben openstaande vacatures, kijk snel!

 

Onze vrienden