Personeel werven via je website. Hoe doe je dat?

Geplaatst: 23 mei 2019

Bij het zoeken naar personeel is je website van groot belang. Je website kan hierbij op verschillende manieren gebruikt worden door werkzoekenden:

  • Iemand kent je bedrijf al en zoekt op de website of er openstaande vacatures zijn
  • Iemand heeft van anderen gehoord over een vacature bij jouw bedrijf
  • Je gebruikt social media als LinkedIn, Facebook of Instagram voor werving en iemand klikt vanuit de vacature door naar je website
  • Iemand zoekt in Google naar een bepaalde functie (update: lees ook de info over Google for Jobs)
  • Iemand heeft je vacature gezien en bezoekt je website voor meer informatie over je bedrijf

In alle gevallen is je website dus van groot belang. Hier bekijken mensen vacatures en doen ze een 1e indruk op van je bedrijf.

Ben je regelmatig op zoek naar personeel? Dan kan een specifieke vacaturesite interessant zijn. We zien dit type sites vaak als www.werkenbij[bedrijfsnaam].nl. Deze websites zijn volledig gericht op de werving van personeel. Heb je niet altijd openstaande vacatures, dan kun je op je website een vacaturepagina aanmaken. In het CMS van 3w Media is dit eenvoudig te realiseren door een nieuwe pagina aan te maken. Ook kunnen we een vacaturemodule installeren als je meerdere vacatures op je website wilt plaatsen. Via deze module is het beheer van de vacatures heel eenvoudig.

Onderstaande werken-bij site realiseerden wij voor Infiniot. De website geeft een goed overzicht van openstaande vacatures met achtergrondinformatie over het bedrijf. 

Bekijk de website

vacaturemarketing werken-bij-site

Vacaturemarketing voor je website

De vacatures op je website moeten natuurlijk wel gevonden worden. Dat is het punt waarop vacaturemarketing om de hoek komt kijken. Mensen die zoeken naar een vacature zoeken anders dan mensen die naar de producten of diensten van je bedrijf zoeken. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plaatsen van de vacatures. Maar er komt meer kijken bij vacaturemarketing.

  • Optimaliseer interne links – je kunt heel goed gebruik maken van drukbezochte pagina’s op je website om aandacht te vragen voor je vacature
  • Denk goed na over mogelijke zoektermen die mensen kunnen gebruiken als ze een vacature zoeken en verwerk deze zoektermen in je vacaturetekst
  • Gebruik je een overkoepelende pagina voor alle vacatures? Optimaliseer ook die pagina voor zoekopdrachten.
  • Maak het eenvoudig om te reageren op je vacature bijvoorbeeld door een online formulier. Ook dit kun je via het CMS van 3w Media helemaal op maat maken met precies de vragen die je wilt.
  • Geef je vacatures de juiste info mee via structured data en zorg zo dat je vacatures ook op Google for Jobs worden genoemd.

Voor het uitzendbureau in de logistiek en transport Future for People (Helmond) zorgen wij voor Online Marketing in de vorm van het verbeteren van de vindbaarheid.

Bekijk de website

vacaturemarketing uitzendbureau helmond

Vacatures online promoten

Als je website goed is ingericht en de vacatures gepubliceerd, kun je de vacature promoten om het bereik hiervan te vergroten. Dit kan via Google Ads of Social Media zoals LinkedIn, Facebook of Instagram. Zorg dat jouw vacature daar te zien is waar je doelgroep zich bevindt. Als uitzendbureau kun je bijvoorbeeld ook nieuwsbrieven versturen waarin je openstaande vacatures uitlicht. Hoe je de vacatures online promoot is natuurlijk ook afhankelijk van het type functie en de branche. Wij kennen de online mogelijkheden en denken graag met je mee over de beste vacaturemarketing voor jouw bedrijf.

Naast online promotie kun je natuurlijk ook aan offline promotie denken. Een opvallende vacature in een huis-aan-huiskrant of een flyer in de brievenbus kan ook een goede vorm van marketing zijn. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op om deze te bespreken!

Ja, ik wil aan de slag met vacaturemarketing

 

Onze vrienden