Wat kan LinkedIn voor jou betekenen?

Geplaatst: 13 december 2018

Voor de online marketing van je bedrijf kan je verschillende platformen gebruiken. Een mooie en goed werkende website, leuke berichten op Instagram of originele video’s op YouTube kunnen jouw bedrijf helpen om meer naamsbekendheid te genereren en ook zo meer klanten te bereiken. Ook LinkedIn kan hier een bijdrage aan leveren, bij 3W Media helpen we je graag verder!

Effectieve strategie

Volgens het nationale social media onderzoek van 2018 staat LinkedIn in de top 5 van de meest gebruikte platformen:

LinkedIn

4,4 miljoen mensen maken gebruik van LinkedIn. Er is dus een grote kans dat een deel van jouw doelgroep ook op LinkedIn zit. Wil je meer doen met LinkedIn maar weet je niet waar te beginnen? Wij denken met je mee hoe jij je doelgroepen op een effectieve manier kunt bereiken op LinkedIn. Samen kijken we naar jouw doelen en de mogelijkheden om zo een effectieve strategie voor LinkedIn en eventueel andere social media op te stellen. 

LinkedIn voor bedrijven

Voor jouw bedrijf kan LinkedIn veel betekenen. Zo zijn er verschillende manieren om LinkedIn te gebruiken als online marketing middel:

  • Bedrijfspagina > een pagina over je eigen bedrijf op LinkedIn. Iedere LinkedIn gebruiker, en dus ook potentiële klanten, kan jouw bedrijfspagina volgen. Gebruik deze pagina om je bedrijf te promoten en relaties op te bouwen door bijvoorbeeld vacatures te delen.

  • Showcasepagina > deze pagina gaat nog een stapje verder dan een bedrijfspagina. Op een showcasepagina zet je informatie over een dienst, product of bijvoorbeeld informatie voor een specifieke doelgroep. Je geeft hiermee informatie aan mensen die geïnteresseerd zijn in bepaalde onderwerpen of producten van jouw bedrijf. Zo stem je alles beter af op je publiek en bouw je goede relaties op met je netwerk.

  • LinkedIn groepen  > deze groepen kan je goed gebruiken om in gesprek te komen met je doelgroep. Start een discussie of vraag de mening van de leden van de groep en bereik meer potentiële klanten. Zelf kan je ook lid worden van andere LinkedIn groepen om in contact te komen met andere bedrijven of organisaties, handig om je netwerk uit te breiden!

Kortom, LinkedIn biedt verschillende mogelijkheden voor bedrijven. Kom in contact met potentiële klanten en bereik meer mensen uit je doelgroepen. Met groepen, advertenties, video’s en interessante berichten krijg je inzicht in je doelgroep en kan jij met ze in gesprek. LinkedIn biedt bedrijven veel mogelijkheden om het klantcontact op te bouwen en te onderhouden.

LinkedIn

Wij helpen je groeien

Naast LinkedIn kan je ook bij ons terecht voor een nieuwe website, SEO en SEA werkzaamheden en offline marketing zoals flyers en brochures. Wij laten jouw merk groeien. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Contact

Onze vrienden