AVG Update: Wat is de status nu?

Geplaatst: 05 juli 2018

25 mei 2018 was een datum die bij veel bedrijven rood omcirkeld in de agenda stond. Op deze datum werd namelijk de vernieuwde AVG-wetgeving van kracht. Ook wij hebben er de nodige aandacht aan besteed, zowel in persoonlijke gesprekken, via ons blog als via e-mailnieuwsbrieven naar onze relaties.

Inmiddels zijn we ruim een maand verder en informeren we je graag over de huidige status van de AVG-wetgeving.

Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens is te lezen dat er in juni al 600 klachten zijn binnen gekomen. Deze klachten worden door de AP geanalyseerd en in behandeling genomen. Het grootste deel van de klachten gaat over het inzien en verwijderen van persoonsgegevens. Het zorgvuldig omgaan met de gegevens van relaties is hiermee zeker een blijvend punt van aandacht.

Wij hebben voor onze klanten diverse AVG-pakketten samengesteld, afhankelijk van de functionaliteit die op de website aanwezig is. Heb je alleen een website met een Google Analytics code dan heb je bijvoorbeeld minder aanpassingen nodig dan een webshop die klantgegevens bewaart. Voor elk type website hebben we dan ook op basis van mogelijke risico's gekeken welk pakket van toepassing is. Vervolgens hebben wij voor deze klanten die hebben aangegeven hun gegevensverwerking goed te willen regelen, een risico-inventarisatie gedaan.

Voor deze klanten die een AVG-pakket hebben afgenomen hebben wij o.a.

  • Een SSL certificaat geïnstalleerd
  • Google Analytics instellingen gecontroleerd en aangescherpt
  • Geïnventariseerd welke cookies zijn geplaatst
  • Een privacyverklaring op de site toegevoegd waar websitebezoekers mee akkoord moeten gaan bij het plaatsen van een bestelling of het doen van een aanvraag

Deze klanten ontvangen tevens een rapport waarin de uitgevoerde werkzaamheden zijn beschreven.

Wij zijn uiteraard benieuwd naar de volgende stappen en houden je graag op de hoogte via ons blog. Heb je vragen, aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

Contact opnemen

avg
Onze vrienden