Beveiligingscertificaat voor je website

Geplaatst: 31 mei 2018

Tot januari 2017 waren er al wel waarschuwingen voor niet beveiligde websites maar zag de gebruiker niet direct of een website via http of https draaide. De beveiligde SSL-verbinding werd al wel aangekondigd, maar was nog geen doorsnee regel voor websites en webshops. Sinds 2017 merken we echter de trend dat hier verandering in komt. Steeds meer websites zijn voorzien van het groene slotje en daarmee een beveiligde verbinding.

Sinds enige tijd ziet elke Chrome of Firefox gebruiker al een waarschuwing bij onbeveiligde websites waar een veld voor een wachtwoord of het invoeren van een creditcardnummer is. Vanaf juli 2018 wordt deze waarschuwing verder uitgebreid en komt er een melding op alle websites die niet beveiligd zijn en is dit niet meer afhankelijk van de content op de pagina.

Aangezien er veel wordt gesproken over veiligheid op internet weten bezoekers ook steeds beter dat ze hierop moeten letten en kijken steeds meer mensen of een website een beveiligde verbinding heeft. Zeker als er accounts aangemaakt moeten worden en er een duidelijke melding in beeld komt, zijn mensen eerder geneigd de website af te sluiten. Tenslotte zal iedereen kiezen voor veiligheid online. 

Conclusie: Nu is het moment om een SSL-certificaat op je website te plaatsen

Het laten installeren van een SSL-certificaat is dan ook echt nodig en nu is het moment om dit te laten uitvoeren. Wij hebben het afgelopen jaar al honderden websites mogen voorzien van zo'n certificaat. Met de nieuwe AVG-wetgeving is dit nog belangrijker geworden en maakt het bij ons standaard deel uit van elke AVG-controle.

Wil jij de bezoekers van je website verwelkomen met de waarschuwing 'not secure' boven je site? Dat wil toch zeker niemand?

Wacht niet langer en neem contact met ons op om het certificaat in orde te laten maken.

Onze vrienden