Is jouw website altijd 100% bereikbaar?

Geplaatst: 11 september 2019

Hoewel je misschien geneigd bent deze vraag met ja te beantwoorden is waarschijnlijk het tegendeel waar. 100% bereikbaar (ook wel uptime genoemd) komt bijna niet voor, zelfs de grootste spelers op het internet ondervinden van tijd tot tijd downtime.

Zo had bijvoorbeeld niemand verwacht dat het grote Facebook ooit zou uitvallen, echter gebeurde dit op woensdag 13 maart 2019 toch. Van het ene op het andere moment konden de ruim 2.4 miljard Facebook, Instagram en WhatsApp gebruikers van over de hele wereld de websites en apps niet meer gebruiken. Het duurde ruim 14 uur voordat de gehele storing was verholpen en dit resulteerde (naast een daling van 2% van de aandelenkoers) in ongeveer 90 miljoen dollar aan misgelopen inkomsten.

Nu hoeven de meeste van ons niet zo bang te zijn om bedragen van gelijke orde mis te lopen bij downtime, maar dat wil niet zeggen dat de MKB’er zich geen zorgen hoeft te maken over downtime.

De gevaren van downtime

Vandaag de dag zijn mensen er gewend aan geraakt om alles snel en on demand te krijgen. Wanneer bezoekers van jouw website te lang moeten wachten totdat de site geladen is of wanneer ze niet snel genoeg de informatie vinden die ze zoeken, zijn ze weg. Gelukkig zijn er in dit geval diverse dingen die je kunt doen, zo kun je bijvoorbeeld de sitesnelheid verbeteren, je site-indeling aanpassen of weggelopen bezoekers terughalen d.m.v. remarketing.

Maar wat nou als je website helemaal niet bereikbaar is? Bezoekers die je site niet kunnen bereiken kunnen mogelijk denken dat je bedrijf niet langer bestaat of dat je als bedrijf de zaakjes niet op orde hebt. Daarnaast bestaat het gevaar dat je opgeslagen (verkoop) data verliest tijdens een server error. Dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk vermijden. Zoals eerder gezegd is 100% uptime behalen vrijwel onmogelijk maar er zijn oplossingen die behoorlijk dicht in de buurt komen. 

availability failover solution

High Availability Failover Solution

Bij 3w Media bieden we onze klanten tegenwoordig de mogelijkheid om te kiezen voor een high availability failover solution. Kortgezegd is dit een systeem dat continue back-ups maakt van de website en in geval van storing direct kan overschakelen naar de server waar deze back-up draait. Met deze oplossing garanderen wij een beschikbaarheid van je website van 99.9%

High availability failover hosting is beschikbaar voor iedereen, overstappen naar high availability hosting is gemakkelijk en niet afhankelijk van de grootte van je website of webshop. Lees hier meer informatie over deze oplossing.

Met name de volgende online systemen adviseren wij gebruik te maken van deze oplossing:

  • Webshops
  • Offerte systemen
  • Boekingssystemen
  • ERP-systemen
  • Educatieve systemen
  • Privacygevoelige systemen

Ben je benieuwd wat high availability hosting voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op en we vertellen je er graag alles over.

Neem contact op

 

Onze vrienden