Veilig internet met SSL-certificaat

Geplaatst: 12 september 2016

Het gerucht gaat al sinds 2014 en de afgelopen maanden werd dit steeds weer bevestigd en nu is toch echt heel duidelijk dat een veilige website met SSL-certificaat door Google wordt gewaardeerd met een hogere positie in de zoekmachineresultaten. Eigenlijk ook wel een logische en positieve ontwikkeling, want een SSL-certificaat beveiligt de gegevens die een websitebezoeker achterlaat bijvoorbeeld als er online een aankoop wordt gedaan of een formulier wordt ingevuld. Door de aandacht voor beveiligde websites weet een bezoeker ook steeds beter waar hij op moet letten en herkent de https verbinding die ontstaat met een SSL-certificaat als een veilige factor.

Een veiliger internet begint bij jou!

Is jouw website al voorzien van een SSL-certificaat? Het begint tenslotte bij je eigen website. Met een HTTPS-verbinding wordt de dataoverdracht tussen gebruiker en webomgeving versleuteld verstuurd. Dit maakt het voor derden onmogelijk om de data te lezen. Een HTTPS verbinding wordt gerealiseerd via een SSL-certificaat dat op je website geïnstalleerd moet worden. Zeker als er transacties op de website worden afgehandeld is een SSL certificaat eigenlijk onmisbaar.

Google heeft inmiddels aangekondigd dat vanaf januari 2017 websites zonder SSL certificaat een melding als onveilig zullen krijgen in de browser Chrome. Meer informatie hierover lees je op het blog van Google.

Wat doet 3w Media?

De specialisten van 3w Media helpen je graag bij het vaststellen wat het juiste SSL certificaat voor jouw website is. Natuurlijk installeren wij dit ook op de juiste manier. Bij 3w Media heb je de zekerheid dat het SSL certificaat wordt geïnstalleerd zonder verlies van Google ranking of het risico een tragere website. Ook zorgen wij ervoor dat het certificaat op tijd wordt verlengd en op de juiste manier wordt beheerd.

Bekijk wat we voor je kunnen doen

Onze vrienden