Voorkom dat je e-mails in de spam box terecht komen.

Geplaatst: 10 december 2019

Je kent het vast, je hebt iemand een mailtje gestuurd, maar deze heeft het niet ontvangen. Als hij in zijn spambox kijkt, blijkt jouw mail daar terecht te zijn gekomen. Heel vervelend, maar hoe kun je ervoor zorgen dat al jouw mails in de inbox komen? Wij helpen je met een aantal handige tips om een lagere spamrating te krijgen.

Spamrating?

Spamfilters beoordelen de betrouwbaarheid van passerende mails. Een spamfilter kan aan een e-mail strafpunten toe kennen. Hoe meer strafpunten, hoe hoger jouw spamrating en hoe sneller de mail in de spamfolder kan binnenkomen. Een hoge spamrating is dus niet gewenst. Met onze tips houd je de spamrating zo laag mogelijk, zodat jouw belangrijke e-mails goed bij de ontvanger terecht komen. 

Een aantal tips voor mails

Een spamfilter beoordeelt verdachte mails op een meerdere onderdelen.
Met deze tips zorg je ervoor dat de spamrating niet onnodig verhoogd wordt. Dit geldt zowel voor normaal mailverkeer als voor e-mailnieuwsbrieven. 

  • E-mail zonder onderwerp. (dit ziet er verdacht uit);
  • Woorden zoals "virus" en "gratis" kun je het beste vermijden. (in onderwerp en mail zelf);
  • Een mail moet een correcte afzender hebben. (Op een mail niet kunnen antwoorden maakt de mail verdacht);
  • Gebruik niet te veel uitroeptekens, hoofdletters en onnodige spaties;
  • De mail moet er netjes uitzien;
  • Gebruik niet te veel afbeeldingen (en let op de bestandsnaam);
  • Vermijd het gebruik van scripts (vooral als de inhoud niet gecontroleerd kan worden).
  • Probeer html-tags zo min mogelijk te gebruiken. 

E-mail zelf controleren

Je kunt ook zelf je e-mail op spamrating controleren. Dit kun je doen door een spamchecker in je browser te installeren. (Dit kan ook standaard in je e-mailprogramma zitten). Online kun je via deze link ook eenvoudig de spamrating van de mail testen. 

Toch in de spam beland? 

Krijgt de ontvanger jouw belangrijke mail niet binnen? Dan kan het soms dat de e-mail tussen de spam te vinden is. De ontvanger kan dit oplossen door jouw e-mailadres op de lijst van veilige afzenders te zetten.

Onze vrienden