High Availability Failover Solution

Is voor jou een continue up-time belangrijk? Dan is onze High Availability Failover Solution wellicht een goede keus voor jouw website. Wij informeren je graag verder over alle mogelijkheden.

Vraag naar de mogelijkheden

Onze High Availability Failover Solution

Samen met onze partners zijn wij altijd op zoek naar nieuwe oplossingen om onze dienstverlening te verbeteren. Deze zoektocht heeft geresulteerd in het aanbieden van hosting met een high availability failover. In het kort komt het erop neer dat we met een dubbel uitgevoerd netwerk zullen gaan werken. Dit betekent dat er synchroon aan onze webserver een secundaire server is die continu wordt gesynchroniseerd met de primaire server. Als er onderhoud gedaan moet worden of er een storing is, kunnen we direct switchen naar de secundaire server.

Wat is High Availability?

De term High Availability (in het Nederlands: hoge beschikbaarheid) omschrijft de inrichting van een serverinfrastructuur die downtime tot een minimum beperkt. De oplossing bestaat uit 2 of meer servers die door een virtuele server worden afgevangen voor de buitenwereld. Afhankelijk van de performance, storingen en/of het fysiek kapot gaan van hardware bepaalt deze virtuele server welke achterliggende server actief is.

De achterliggende servers worden onderling vrijwel live gesynchroniseerd. Hierdoor zijn wij in staat bij het uitvallen of slecht presteren van de primaire server snel en foutloos over te schakelen naar een secundaire server. Data- en tijdsverlies worden tot een minimum beperkt.

Wij hebben er voor gekozen om de servers onder te brengen in afzonderlijke fysieke locaties. De virtuele server is een redundant uitgevoerde clouddienst en onze primaire en secundaire webservers zijn in twee afzonderlijke locaties ondergebracht voor extra stabiliteit en veiligheid.

Beschikbaarheid van online diensten wordt vaak uitgedrukt in een percentage. Hierbij betekent een beschikbaarheid van 100% dat er nooit een systeem faalt. Een garantie van 99% beschikbaarheid betekent dat op jaarbasis je website dus 3.65 dagen offline mag zijn. Wij garanderen met onze High Availability oplossing een beschikbaarheid van 99,9%.

Waarom is High Availability belangrijk?

Het niet beschikbaar zijn van je website en mail kan je door downtime geld kosten. Hoe langer de downtime duurt, hoe meer geld dit kost voor je website, business of bezoekersaantal. Zelfs je positie in Google kan hierdoor worden benadeeld. Downtime betekent vaak ook dat een deel van je bedrijfsprocessen tot stilstand komen.

Redenen waarom High Availability belangrijk voor je onderneming is:

 • Een betere (online) dienstverlening zorgt voor een beter imago van je bedrijf.
 • High Availability kan ervoor zorgen dat je applicaties sneller worden (de load balancing configuratie is optioneel verkrijgbaar)
 • Minder risico op dataverlies bij het optreden van een storing, error en of het uitvallen van hardware.
 • Bij gepland onderhoud hoeft je website niet offline te zijn.
 • Back-ups gaan vrijwel direct live ipv op meerdere vaste momenten per dag.

Is High Availability Hosting voor iedereen geschikt?

Zoek je een hostingoplossing die zorgt voor maximale zekerheid en stabiliteit? Kies dan voor High Availability hosting.

Onze High Availability oplossing is voor iedereen beschikbaar. Iedereen kan overstappen naar deze server, ongeacht de grootte van je onderneming. Als je bedrijfsvoering afhankelijk is van het internet is de investering in High Availability een goede keuze.

Wij adviseren iedereen die gebruik maken van de volgende online systemen zeker te kijken naar onze High Available oplossing:

 • Webshops
 • Offerte systemen
 • Boekingsystemen
 • Erpsystemen
 • Educatieve systemen
 • Privacygevoelige systemen

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt? Onze specialisten beantwoorden deze graag en uiteraard maken we graag een offerte voor je.

Neem contact met ons op

 

*Verplichte velden * *
*
Onze vrienden