Voordelen van een one-page website

Bij een one-page website staat alle content op 1 lange pagina waar de bezoeker doorheen scrollt.
Heb jij interesse in een one-page of single page website? Wij helpen je graag! Lees hieronder alles over onze one-page websites.

Een one-page website is een website die, zoals de naam al doet vermoeden bestaat uit slechts één pagina. Deze websites worden ook wel single page websites genoemd.

Door te scrollen doorloopt de bezoeker de gehele website. Het voordeel hiervan is dat men alle onderdelen van de website te zien krijgt en er hierdoor een soort ‘verhaal’ verteld kan worden. Daarnaast eindigt de bezoeker altijd waar jij wilt dat de bezoeker eindigt: bij de call-to-action.

Bekijk hier een voorbeeld van een one-page website, ontwikkeld voor Deefplus:

Is een one-page website iets voor mijn bedrijf?

Ondanks dat deze soort website vele voorbeelden biedt, is dit type website niet voor ieder bedrijf geschikt. Voor webshops, blogs of websites met veel content is een one-page website meestal niet de beste keus. Bij online leadgeneratie kun je een one-page website juist wel heel goed inzetten. Benieuwd of een one-page website past bij jouw bedrijf? Of ben je benieuwd naar de kosten van een website op basis van one-page design? 3w Media is een gespecialiseerd internetbureau uit Eindhoven en Veenendaal en geeft je graag antwoord op je vragen! 

Contact

Voordelen van een one-page website

Betere gebruikerservaring

Dit type website is nieuw en bezoekers zijn van nature nieuwsgierig. Wanneer iemand een website bezoekt scrollt hij/zij direct of na een aantal seconde naar beneden, let er zelf maar eens op. Bezoekers worden dus direct ‘meegezogen’ in het verhaal dat jij over wilt brengen.

Bezoekers gemakkelijk informeren

Bezoekers hoeven niet ver te zoeken om informatie te achterhalen, alle informatie staat namelijk op één pagina. Hiermee wordt de copywriter gedwongen om de informatie zo krachtig en bondig mogelijk te formuleren, wat essentieel is op een one-page website.

Simpele navigatie

Deze sites zijn voorzien van een eenvoudige navigatie die automatisch doorscrollt naar de content. Naast het feit dat bezoekers niet kunnen verdwalen, krijgen ze in een fractie van een seconde bovenliggende ‘pagina’s’ te zien wanneer ze naar op een menu-item klikken. De website scrollt dan namelijk automatisch naar de opgevraagde inhoud.

Focus op kwaliteit

Zoals al eerder benoemd, word je gedwongen om je verhaal zo krachtig en bondig mogelijk te houden. Hierdoor schenk je automatisch meer aandacht aan kwaliteit boven kwantiteit.

Bezoekers volgen een ‘verplichte’ route

Geen hoofdpijn meer over de vraag hoe je de bezoeker bij de gewenste pagina of call-to-action uit kan laten komen. Alles is een stuk makkelijker met een website met slechts één pagina. Je hoeft je geen zorgen meer te maken of bezoekers de juiste informatie kunnen vinden, of jezelf druk te maken hoe de navigatie het beste ingedeeld kan worden. Waar daarentegen wel goed over nagedacht moet worden is WAT ga je vertellen en in welke volgorde? Uiteraard helpen we je ook daarbij met alle plezier!

3w Media helpt je graag bij het ontwerp van jouw nieuwe website. One-page websites zijn de laatste tijd erg populair geworden, omdat ze goed werken en in veel gevallen conversieverhogend werken. Benieuwd of een dergelijke website voor jouw bedrijf de juiste keuze is? Of ben je benieuwd naar de kosten van een one-page website? Neem dan contact met ons op. Lees hier meer over wat wij doen!