Responsive design

Responsive designMobiele apparaten zoals smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Het resultaat hiervan is dat een website ontworpen voor een standaard resolutie van 1024x768 pixels niet meer volstaat. Om bezoekers optimaal te bedienen, ongeacht met welk apparaat (dus resolutie) ze een website bezoeken is een nieuwe stroming ontstaan, genaamd responsive design.

Wat is responsive design?

Simpel gezegd passen responsive websites zich aan naar de beeldschermresolutie die een bezoeker van de website gebruikt. Wanneer de website wordt bezocht vanaf een computer met een groot beeldscherm, zal er veel ruimte in de breedte zijn op het scherm, waardoor er plek is voor meerdere elementen naast elkaar. Wordt er echter gebruik gemaakt van een tablet, zoals een iPad, dan zal het responsive design hier automatisch op worden aangepast. Teksten en afbeeldingen op de website worden met responsive design dus verschillend weergegeven op verschillende resolutie schermen.

Wat veranderd er met responsive design?

Het lettertype wordt vaak groter en afbeeldingen worden boven of onder de tekst gepositioneerd (in plaats van ernaast op grotere resoluties). Tevens worden afbeeldingen kleiner geschaald zodat deze in zijn geheel in het scherm van bijvoorbeeld een iPad passen. Wordt de website op een smartphone bezocht dan zorgt responsive design ervoor dat de teksten en afbeeldingen op de website optimaal getoond worden voor het scherm van de telefoon. In veel gevallen betekent dit dat alle inhoud van de website onder elkaar wordt getoond. Bekijk enkele voorbeelden op www.deezekeukens.nlwww.bungalowexperts.nl 

Waarom responsive design?

Responsive webdesign is een efficiënte en doeltreffende aanpak om websites toegankelijk te maken voor zowel tablets, smartphones, laptops als de klassieke pc. Het is bij responsive design dus niet nodig om een aparte mobiele website te ontwikkelen. Daarnaast kunnen bepaalde elementen op de website worden verborgen om de bezoeker in elke situatie optimaal te bedienen. U zult begrijpen dat bezoekers via een smartphone andere (en vaak snellere) informatiebehoeften hebben dan bezoekers via een computer. 

Voordelen van responsive design

 • Website past zich automatisch aan op de resolutie.
  Zoals eerder vermeld past de website zich aan de resolutie van het beeldscherm. Hiervoor wordt geen javascript gebruikt.
 • Responsive werkt op alle apparaten.
  Op basis van de resolutie van het beeldscherm wordt de website aangepast en niet meer op detectie van het apparaat.
 • Beter voor indexering
  Een responsive website is beter voor Google en dus ook voor de indexering van uw website. Responsive webdesign zorgt dus voor een betere indexering en dus voor meer bezoekers.
 • Het beschikt allemaal over één broncode.
  Mobiele websites maken gebruik van een andere broncode. Responsive design, daarentegen, beschikt over slechts één broncode, dit zorgt automatisch voor minder onderhoud.
 • Tekst is altijd goed leesbaar.
  Gebruikers van smartphones moeten vaak inzoomen om tekst goed te kunnen lezen. Binnen responsive design wordt gekeken naar de resolutie (grootte) van het scherm en wordt de tekst daarvoor geoptimaliseerd.
 • De techniek is te combineren met een CMS.
  Een groot voordeel voor jou als klant is dat alle afbeeldingen en teksten beheerd kunnen worden in ons CMS. U dient de website dus slechts éénmaal te vullen en responsive design doet de rest. 

Waarom zou jij over moeten gaan op responsive design?

 1. Responsive design is de minimale standaard anno 2016
 2. De mobiele markt van smartphones en tablets blijft groeien en websites worden steeds meer bezocht via deze apparaten.
 3. Responsive design zorgt ervoor dat content altijd zo duidelijk mogelijk weergegeven wordt.
 4. In 2012 was 11% van alle verkopen op een webshop afkomstig van een tablet of mobiel apparaat. Dit zal de komende tijd nog meer toenemen.
 5. Responsive design website worden over het algemeen beter gevonden op google dan traditionele of mobiele sites. in de zoek resultaten op mobiel en tablet is dit een zware rankingsfactor!
 6. Met een responsive design heb je één unieke URL, dat betekent dus geen dubbele content op een aparte mobiele website en dus alles overzichtelijk in één Google Analytics profiel.
 7. Bezoekers klikken vaak snel weg wanneer ze geen optimale web-ervaring hebben, bijvoorbeeld op een kleinere resolutie.

Bent u eerder op zoek naar een APP voor uw bedrijf? Dat kan bij ons ook! Lees hier meer over het ontwikkelen van apps bij 3w Media.

Nu je er toch bent.. Maak eens vrijblijvend kennis met ons

Je bent van harte welkom in ons vernieuwde kantoor aan de Geldropseweg in Eindhoven.

Mocht je het op prijs stellen dat wij bij jou langskomen.. Dan doen we dat toch gewoon!

*Verplichte velden * *
*
Onze vrienden